Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Louise  Matsgård som berättar lite mer om henne själv samt vad hennes målsättningar är inför den kommande säsongen.


Namn: Louise Matsgård
Född: 2002
Bor: Djursholm
Familj: Mamma, pappa och lillebror

Vem är Louise?
-Okej så jag bor i Djursholm, vilket såklart är väldigt praktiskt med tanke på att jag både tränar här ute och går i skolan här. Jag har en lillebror som också spelar fotboll i FC Djursholm och två föräldrar som stöttar mig väldigt bra kring både fotbollen och skolan. Jag får inte supermycket tid över för annat än fotboll och när jag väl har tid över är det framför allt plugg som gäller. Jag går ettan på gymnasiet och med inriktning natur så det blir rätt mycket pluggande faktiskt. Självklart försöker jag få in vännerna också för jag älskar verkligen att hänga med kompisar, det är då jag får min lediga tid och kan slappna av.

Säsongen är igång, hur känns det?
-Det känns otroligt kul, vi lyckades ju gå upp till division 1 förra säsongen så det kommer bli tufft men också mycket lärorikt tror jag. Vi hade faktiskt premiär för några veckor sedan mot Sätra men förlorade i slutet. Vi som uppflyttade kommer upp och ger, ett lag som tidigare år kommit tvåa i div 1, en rejäl match. Det är bra signaler!

Du spelar seniorfotboll istället för juniorfotboll, varför då?
-Jag spelar framför allt seniorfotboll för att utmana mig själv så mycket som möjligt. Jag har under större delen av min karriär varit teknisk men inte en av de starkaste på plan. Nu när jag möter äldre tjejer som kan vara starkare än mig måste jag verkligen tuffa till mig, vilket jag gillar. Dessutom har seniorfotboll ett helt annat tempo, det går mycket fortare vilket gör att även allt jag gör måste ske i ett högre tempo. Det gör definitivt att jag utvecklas mer.

Vad är dina målsättningar för året?
-Målet för mig personligen är att utvecklas mycket, framför allt mitt tempo och min fysiska styrka. Jag har även tidigare varit med och spelat med landslaget men inte nu under våren. Så självklart ska göra mitt yttersta för att få med igen. Vi som lag har som mål att ge de andra lagen i div 1 ett tufft motstånd och visa att vi har gått upp för att stanna.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet