Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Oliver Dovin som är med det svenska P17 landslaget och ska spela EM. Han berättar om hur det känns över att ha blivit uttagen samt vad han tror om lagets chanser under mästerskapet.


Namn: Oliver Dovin
Född: 2002
Bor: Huddinge
Familj: Mamma, pappa och två syskon

Du har blivit uttagen till EM, hur känns det?
-Det känns väldigt bra, jag var ju med och spelade i senaste kvalet där vi tog oss vidare och det är alltid en ära att bli uppkallad att spela för ditt land. Samtidigt som det inte är många som får chansen att spela ett stort mästerskap så jag är jätteglad för det.

Hur känns det inför EM-turneringen?
-Det känns bra inför EM. Uppladdningen har varit bra och jag är riktigt taggad, det ska bli kul

Vad tror du om era chanser?
-Vi har ju dödens grupp som man kallar det med Holland, Frankrike och England så det kommer definitivt att bli tufft men vi har en stark trupp med många bra spelare. Gör alla sitt jobb och ger 100% hela tiden så är ingenting omöjligt. I fotboll kan allt hända och även fast vi är underdogs så tror jag definitivt att vi kan ta oss vidare även om det inte kommer att bli lätt. Vi ska ge allt och sedan får vi se om det räcker för att ta oss vidare ur gruppen.

Någon speciell match du ser fram emot?
-Alla skulle jag säga. Eftersom att alla lag vi möter är stornationer så blir varje match ett stort test och en fantastisk upplevelse och nu får vi verkligen mäta oss mot de bästa nationerna i världen. Men om jag fick välja så skulle jag ändå säga Frankrike eftersom att vi förlorade mot de i Elite Round så man vill ju ha lite extra revansch mot dem.

Vi önskar Oliver och de andra spelarna ett stort lycka till under EM! 

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet