Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Alice Nelin som till helgen ska spela den prestigefyllda turneringen Lennart Johansson Academy Trophy.


Namn: Alice Nelin
Född: 2005
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa och storasyster

Snart dags för Lennart Johansson, hur känns det?
-Det ska bli superkul att få spela Lennart Johansson Academy Trophy, samt extra coolt och en stor ära att få vara med i en så prestigefull och välordnad cup.

Ni kommer spela en öppningsmatch på fredagkväll inför fullsatta läktare, hur känns det?
-Under invigningskvällen 19.00 spelar vi vår andra match för dagen mot Atletico de Madrid inför fullsatta läktare på Skytteholms A-plan. Det känns förstås nervöst och förväntansfullt inför den största publiken jag och vi som lag har spelat. Fantastiskt roligt att så många kommer och kollar på matcherna!

Vad betyder det att få spela en sån här stor turnering?
-Det är en känsla i magen som inte riktigt går att beskriva. Ju närmare vi kommer helgen desto pirrigare blir det. Det känns mycket ärofyllt och mäktigt att få spela mot de bästa och största klubbarna i världen. Detta är första gången vi som lag spelar en cup på hemmaplan.

Vad är dina målsättningarna inför årets turnering?
-Det ska bli extra kul att möta tufft och svårt motstånd, oavsett resultatet kommer jag som individ och laget att utvecklas och bli tajtare. Det ska även bli extra spännande att spela cup på min nya position, som är höger back. Hoppas ni kommer och kollar!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet