Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oliver Verona som är ungdomsproffs i Italien och Serie A-laget Genoa. Han berättar om hur året varit och vad målsättningarna är för kommande säsongen.


Namn: Oliver Verona
Född: 2001
Bor: Genoa
Familj: Mamma, pappa och 7 syskon

Vem är Oliver?

-Mitt namn är Oliver Verona, jag är 18 år gammal och bor för tillfället i Genoa i Italien. Mitt största intresse är såklart fotboll men jag har även ett annat stort intresse för att spela basket och umgås med vänner! 

Hur började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll när jag var ungefär 4 år gammal, o just varför är förmodligen för jag har en pappa som har spelat fotboll och då det blev som en självklarhet att jag också skulle följa det spåret och spela!

Hur hamnade du i Italien och Genoa?

-Vi hade många landskamper under den perioden innan jag kom hit och det var alltid många klubbar som kom och kollade på våra matcher så det så det allt började med klubbar utomlands. Varför jag valde just Genoa var för att jag kände att det är en stor serie A klubb med mycket framgångar främst med unga spelare.

Hur har säsongen gått för dig?

-Säsongen har varit helt okej, vi har haft både svårigheter och framgångar. Jag var även borta med en skada i ungefär 2 månader men kom tillbaka väldigt snabbt till att träna och spela igen.

Vad är målsättningarna för nästa säsong?

-Målsättningen för nästa säsong är väl egentligen att få så mycket speltid och utveckling som möjligt. Även att få spela A-lagsfotboll hade varit väldigt roligt. Helt enkelt göra en riktigt bra säsong med mycket individuella poäng och hålla mig skadefri!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet