Vi har fått intervjua Peter Kisfaludy som är tränare för BP 05-1 och BP 06-1. Han berättar sina hemligheter för hans framgångar samt en del tips till nya tränare.


Vem är Peter?

-Jag är en glad och utåtriktad kille som älskar livet!!! Jag är priviligerad som får och haft förmånen och jobba med fotboll på heltid senaste 27 åren. Jag älskar verkligen mitt jobb och brinner för att utbilda och utveckla unga spelare.

Vad är din fotbollsbakgrund?

-Jag gick min första ungdomstränarkurs 1980 för 39 år sedan och började då träna killar som var födda 1974 (74:6) i Brommapojkarna. Nio år senare alltså 1989 gick min dröm i uppfyllelse när jag fick ta mitt första akademilag i BP 77:1 sen dess har jag jobbat på akademisidan i BP både som tränare och som akademichef. Jag har tidigare jobbat som sportchef i Cafe opera som gick ifrån div.8 till superettan på 9 år och jag jobbade även 2 år som sportchef i AIK:s A-lag. Jag spelade själv i BP som ungdomsspelare i lag 1 och 2 men förstod tidigt att jag inte skulle bli någon toppspelare därav mitt tidiga val att bli tränare. Jag tränar idag BP-05:1 och BP-06:1 och dessutom är jag utbildningsansvarig för P8-14 år på akademisidan.

Det blir mycket fotboll såklart. Men jag får hålla på med det bästa och roligaste jag vet.

Du har under åren varit väldigt framgångsrik då du tex vunnit Gothia flera gånger, vad är anledningarna till din framgång?

Jag jobbar efter tre huvudregler 

1) Glädje: Det måste vara roligt och komma till träning och match och det är bara gå till sig själv att om du inte har roligt på jobbet så gör du inget bra jobb..

2) Utbildning: Jag ska ge killarna en bra och gedigen fotbollsutbildning ”Rätt träning för rätt ålder”

3) Utveckling: Får vi ihop punkt ett och två så kommer punkt tre med automatik. Jag tror min styrka som ledare är mitt engagemang och att få killarna och tro på sig själv och känna trygghet och på så sätt hela tiden VÅGA, 50% i en spelare sitter i självförtroende!

Vad är dina tips till unga ledare som vill bli framgångsrika?

-Mina tips till unga killar och tjejer som vill bli tränare är 

1) Var ödmjuk och lyhörd.

2) Var beredd och lägga ner mycket tid

3) Tänk på att du jobbar med barn och människor, alla är olika och måste då också tas om hand om på olika sätt, var människokännare.

4) Utbilda dig

5) Bli en bra och framgångsrik tränare tar tid, jag har träffat många som tror dem är klara efter 2-3 år.

Vad är målsättningarna för året?

-Målsättningen varje år är att utbilda och utveckla spelare som i slutändan kan ta steget upp i BPs A-lag och sen fortsätta ut i proffslivet. Lycka till med din fotboll!!!

Viktigast av allt är att ha roligt på jobbet!!!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet