Vi har fått intervjua Henrik Lindberg som driver den framgångsrika youtube kanalen Fotboll24. Henrik berättar om hur han kom på att starta kanalen samt vad hans framgångsrecept är!


Vem driver Fotboll24?

– Jag heter Henrik och har ett brinnande intresse för fotboll! 

Hur kom du på att starta fotboll24?

– Jag tyckte att det saknades en Youtubekanal i Sverige som uteslutande handlade om fotboll på det sätt jag ville att Fotboll24 skulle göra. Finns ju bra kanaler som Fotbollstuben och Fotbollssnack som är inriktade på antingen challenges eller djupgående fakta, men ingen kanal som fokuserat på inspirerande och lärorika videos. 

F24 har blivit väldigt stora på sociala medier, vad är framgångsrecept?

– Tror helt klart att det handlar om att fokusera på kvalitén och ge följarna vad de vill ha! 

Du har följt några BP-lag och gjort inslag, hur kom du på den idén?

– Jag är uppvuxen i Norrland där nivån på fotbollen är mycket lägre än söderut. Jag var för tillfället tränare för ett U17 lag och fick en spontan idé att man kanske kunde åka ner och besöka Brommapojkarna. Jag hade sett att BP P05-1 hade vunnit Gothia och chansade och mailade BPs kansli, de vidarebefordrade mitt mail till Peter Kisfsludy och kort därefter bjöd han ner mig. Sen blev det så enormt uppskattat samtidigt som jag hade jättekul kring laget och med Tom och Peter så det blev mer och mer 🔥. Nu har jag lärt känna många spelare, ledare och föräldrar inom BP i olika lag vilket är jättekul.

Vad är dina målsättningar i framtiden med Fotboll24?

– Mitt mål är att fortsätta ha riktigt kul och fortsätta leverera inspirerande content!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet