Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Brommapojkarnas Lucas Bergvall. Han berättar mer om sig själv och hur det är att spela för BP06-1.


Namn: Lucas Bergvall
Född: 2006
Bor: Bromma
Familj: Mamma, pappa, storebror och lillebror.

Kan du berätta lite mer om dig själv?

-Jag heter Lucas Bergvall och bor i Bromma, är född 2006. Jag växte upp i Vallentuna och jag bodde där i cirka 8 år. När jag var 6 år började jag spela i BP. Efter cirka 1,5 år så kände jag och min familj att de blev långt att åka till Bromma för att träna 3 gånger i veckan. Så vi flyttade dels för min och min storebrors fotboll och närmare jobb och så. När jag var 8 tror jag tog de ut de första BP akademilaget där då jag kom in. Sedan har jag spelat där sen idag och förhoppningsvis längre fram. Jag tränar cirka 4-5 gånger + match i veckan och om vi inte tränar med laget så försöker jag göra det själv.

Du spelar för ett av Sveriges bästa P06-lag, hur känns det?

-Jag tycker det känns bra vi tränar hårt varje träning, vi repeterar mycket. De finns många saker som gjort oss till de laget vi är idag. Fast de inte jättelätt att vara de bästa laget heller alla lag tränar jättehårt för att slå oss. Fast då måste vi träna ännu hårdare vilket betyder att varje träning ska man träna till 120%! Det finns inga genvägar. Vi åker mycket utomlands också det är en helt annan grej. Tex: här i Sverige kan man slå en farlig felpassning men utomlands så straffar det sig direkt. För cirka 3 månader sedan var vi i Barcelona. Vi skulle möta Atletico Madrid i kvarten, det var en sådan match som ett misstag kunde förstöra allt. Men den matchen spelade alla så otroligt bra och ingen gjorde misstag och vi vann till slut med 2-1. I semin mötte vi Lyon, de var inte lika bra så vi spelade bra och vann med 4-0. I finalen spelade vi mot Nordsjellan då vi gjorde en ganska bra match och vann med 6-0. Min tränare Peter brukar säga att det inte är den som tränar mest som blir bäst, den som tränar bäst blir bäst vilket betyder att man ger 120 % varje träning. Det gäller att träna mycket och bra så man inte tränar mycket men bara ger 70%. Det finns inga genvägar som sagt. Jag tycker han har så otroligt mycket rätt i det han säger.

Du har många följare på sociala medier, hur har det blivit så?

-Jag tror att jag har blivit känd dels av fotboll24, sedan har jag byggt på med hjälp av give aways och flera stora fotbollsvinster. Jag har också fått en hel del följare genom fotbollen såklart. Tex: den dagen vi vann Gothia fick jag minst 500 följare. Sedan vet jag inte, det kommer bara in nya följare hela tiden. Fast det är ju inte en slump till varför fotboll24 valde att komma till just vårt lag det var nog för vi var/är Sveriges bästa lag. Att han har valt att följa med oss till stora turneringar. Så ja träna mycket, ge 100 % på varje träning så kommer det löna sig.

Du har även blivit känd via Fotboll24 och Youtube, märker du någon skillnad från tidigare?

-Jag har ju märkt det. Det kommer fram någon ibland och frågar om det är du som är Lucas Bergvall och ibland vill någon ta bild så ja det har märkts. Men det är liksom inte värsta grejen. De kan ju också bara komma någon och säga ” jag såg din fint eller skott eller var de nu e, de var snyggt ” typ eller något liknande.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet