Sommaren 2018 stod det klart att Östersunds FK:s bolltrollare Brwa Nouri lämnar klubben för Indonesien och Bali United efter ca 4 år i den rödsvarta tröjan. En resa som inneburit oförglömliga minnen som klättringarna i de svenska seriesystemen men framförallt Europa-äventyret.


Brwa växte under sina första år i livet upp i Göteborg och sedan i Stockholm. Han beskriver sig själv som erfaren, lycklig och en person som uppskattar väldigt mycket samt är extremt tacksam vad livet gett honom. Han berättar att han gått igenom både fram och motgångar i livet men som gett honom en viss syn på livet, vilket han idag är väldigt tacksam för.

När frågan om hur livet i Indonesien är jämfört med Sverige så beskrivs det som väldigt utmanande. ”Det är väldigt annorlunda jämfört med Sverige men fotbollen har fått mig att överleva, vilket jag idag är stolt över.” Livet utanför fotbollen beskrivs dock som en dröm – ”jag lever i ett paradis vilket jag tackar och bockar för varje dag.”

Östersunds FK – ”min bästa tid i livet.”
Med tanke på alla framgångar han hade med klubben så beskrivs det som ”min bästa tid i livet.” Den rödsvarta klubben gav honom framgång, utveckling, lycka, insikter och massa glädje – något han känner en enorm värme för idag. Tiden i den jämtländska klubben är något han kommer bära med sig resten av sitt liv, en tid som ligger honom varmt om hjärtat. När frågan om en återkomst till Sverige är ett alternativ i framtiden så beskriver han Sverige och allsvenskan som sitt hem och att han aldrig skulle stänga några dörrar för det.

När jag ber Brwa beskriva känslan att få kliva in på Emirates Stadium i en sextondelsfinal mot Arsenal med världsstjärnor som Granit Xhaka, Henrikh Mkhitaryan och Alex Iwobi så är det en känsla som är svår att sätta ord på. ”Det var en barndomsdröm, inte ens mina egna fantasier trodde efter allt jag gått igenom att jag skulle spela en sådan match och dessutom vinna”.

Under alla sina år som fotbollsspelare så har han både mött och spelat med andra. När jag ställer frågan om vem som är den bästa spelaren han spelat emot så är svaret tydligt: Samir Nasri. Ett svar han stått fast vid sedan dess. Brwa Nouri mötte Nasri under hans tid i ungdomslandslaget, Motiveringen till är enkelt: ”Det han gjorde mot oss yngre var kriminellt!” – säger Nouri.

Derek Boateng, under hans tid i AIK är den bästa spelaren jag spelat med. Nouri beskriver att Boateng kom från en jobbig period i livet, men gjorde vad han ville på träning, något han tyckte var imponerande att se.

Under alla år av fram och motgångar så vill Brwa ge sina bästa tips och råd till er som följer fotbollslivet.se för hur han tror att man når längst och det är genom att vilja det mest, skapa en egen väg – inte låta andra komma i vägen och förstöra, jobba hårt, ha kul och sen ha kärlek till det man gör, till sporten, det är något som gör att du inte tappar fokus på din dröm.

Vi på fotbollslivet.se vill tacka Brwa Nouri för den tid du la ner på denna intervju.

//Adam Becker

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet