Premier League tjuvstartade redan igår med matchen mellan Liverpool – Norwich. Idag är det dags för flera av lagen att starta säsongen. På denna lista så rankar vår skribent Adam de fem bästa nyförvärven inför årets ligaspel.

Nr 1.Rodrigo Hernández Cascante, mer känd som Rodri, född 22 juni 1996. Rodri är en defensiv mittfältare med en förträfflig spelförståelse, ljuvlig teknik samt sagolik passningsfot. En spelare som kommer passa som ”handen i handsken” i Pep Guardiolas spelstil.

Nr 2.Tanguy Ndombele Alvaro, född 28 december 1996, klubbens dyraste värvning genom tiderna. Ndombele beskrivs som en ”tvåvägsspelare” då han kan behärska både det defensiva samt offensiva arbetet på ett imponerande sett. Var en av de allra mest tongivande spelarna i Lyon men även Ligue 1 under fjolårssäsongen. En stor bidragande faktor till att Lyon nådde en åttondelsfinal i Champions League. I denna värvning får redan ett starkt Tottenham en mittfältare med fin teknik, exceptionell spelförståelse samt en defensivt stark spelare. Kommer hålla tätt bakåt men även producera poäng framåt.

Nr 3.Christian Pulisic, född 18 september 1998, värvades från Dortmund i januari 2019 och anslöt till sin nya klubb under sommaren. Snabb, teknisk och duktig 1v1, har fått stort förtroende utav Frank Lampard under försäsongen och gjort det bra. Eden Hazards ersättare?

Nr 4.Tom Heaton, född 15 april 1986, värvades från Burnley till nykomlingarna Aston Villa inför denna säsong. Med meritlistan inom engelsk fotboll likt ett kvitto kommer Tom bidra med stabilitet, rutin och erfarenhet. Med en så pass erfaren målvakt som Heaton i laget gör att Aston Villa spelar i Englands ”finrum” även säsongen 2020/2021.

Nr 5. Moise Kean, född 28 februari 2000, en av sommarens absolut största överraskningar när han lämnade de italienska mästarna Juventus för Everton. I Kean tror jag man kommer gå vinnande både på kort och långsikt. Får den unge italienaren som beskrivs som snabb, teknisk samt sylvass framför mål samma utveckling som han spås, så kommer han bidra med poäng framåt genom både mål och assist. På långsikt bidra med ekonomisk vinst för klubben.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet