Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Leon Seavers där han berättar lite mer som sig själv. Han berättar även om hur året varit hittills för honom och laget.


Namn: Leon Seavers
Född: 2005
Bor: Stockholm
Familj: Mamma och syster

Vem är Leon?

-Jag heter Leon och är 14 år gammal och spelar i Vasalunds P05 akademi. Jag är en rolig och snäll kille som gillar att vara med sin familj och vänner när jag inte tränar. Jag är en väldig stark, teknisk och snabb ytterback. Ända sen jag har varit liten har jag älskat fotboll.

Hur har året varit för laget hittills?

-Året för laget har varit bra, vi har kommit till final i varje turnering men har tyvärr förlorat varje gång. Det bästa det här året för laget var nog att komma 2:a i SM. Vi utvecklade inte bara vårat spel och självförtroende utan vi kom varann mycket närmare och det började kännas som en riktig familj. Vi ligger också 2:a i sanktan med 1 poäng efter Hammarby, målet är att vinna över dom och komma 1:a.

Hur har året varit för dig själv hittills?

-Det här året har varit mitt bästa år, jag har fått testa på en ny position högerback. Jag har utvecklats jättemycket som högerback och känner mig jättesäker. Jag har utvecklats så här mycket på kort tid tack vare mina tränare Andrea Montino och Calle Svensson som har gett mig rätt träning och självförtroende. Det här året har jag fått visa vad jag går för. Men hoppas att nästa år blir bättre.

Vad är målsättningarna för året?

-Målen med det här året är att utveckla mitt försvarspel och vinna sanktan i år. Sen i Oktober ska vi till Spanien och spela en cup mot stora lag och jag vill göra bra ifrån mig där och att laget gör en bra insatts.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet